Bacallà amb patates i ous durs
Abril 4, 2007 on 10:50 am | In Calaix de sastre |Aquests darrers dies he fet un exercici de nostàlgia. Quan era infant, la meva mare feia, sempre que per mandat eclesiàstic tocava abstinència, bacallà amb patates i ous durs. Bé, per ser més precís: feia patates amb bacallà i ous durs. La indefectibilitat, la immutabilitat del costum em contrariava i, en la meva ingenuïtat, feia tota la resistència possible a menjar-ne.
D’entrada, em sorprenia que en certs dies fos pecat menjar carn, amb una declarada finalitat de sacrifici, i no ho fos menjar peix. Que era cap sacrifici, menjar llagosta sense trencar l’abstinència? Tenia més mèrit davant de Déu un tip de marisc, que menjar-se uns menuts de gallina? Jo no demanava ni gallina ni llagosta; amb unes modestes sardines a la brasa, una rodanxa de lluç fregit, etc., m’hauria conformat. El cas és variar la dieta. La monotonia alimentària no tan sols és contrària a la salut. També és una estupidesa, si és voluntària.
Després de mitja vida sense tornar a menjar bacallà amb patates i ous durs, em va semblar que en podia fer, ni que sigui per recordar-ne el sabor. Certament, vaig fer bacallà amb patates i no patates amb bacallà. Doncs, mira…
Dono la recepta:
Ingredients:
Bacallà (penca i morro), ous, tomàquet madur, alls, julivert, farina, aigua, oli i sal.Preparació:
Es dessala el bacallà durant tres dies, canviant-li l’aigua cada dia. Quan està dessalat, s’eixuga, s’enfarina bé i es fregeix a la paella amb oli suficient. Un wok amb oli que el cobreixi, encara va millor. Quan és fregit, es deixa degotar. En una cassola amb un raig d’oli i un pessic de sal, es posa el tomàquet trossejat, bastants alls i una mica de julivert, picats. Quan el tomàquet és fregit, s’hi posen unes patates tallades a rodanxes, una mica d’aigua i un pessic de sal. Es tapa i es deixa ofegar a poc foc. Mentre, es bullen uns quants ous; quan són durs, es pelen i es parteixen pel mig. Quan les patates són cuites, s’afegeixen els ous i el peix a la cassola, uns moments abans d’apagar el foc. Es deixa reposar uns minuts, abans de dur a taula.
Bon profit.
No Comments yet »
Suscripció RSS als comentaris de la entrada. URI per a retroenllaç.
Deixa un comentari
You must be logged in to post a comment.
Powered by WordPress with Pool theme design by Borja Fernandez.
Entries and comments feeds.
Valid XHTML and CSS. ^Top^